Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

αΠο τηΝ Art Noveau στΙς ΠιτσΑρίΕς

Τα flyers εντοπίζονται στην ιστορία τον 16ο αιώνα...

Παιδιά των posters και της Art Noveau του Toulouse-Lautrec & Alphonse Mucha... έφτασαν στα τέλη του 19ου αιώνα να διαφημίζουν σχεδόν τα πάντα!

(
Absinthe στο Παρίσι, Ταυρομαχίες στην Ισπανία, The Circus στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάει λέγοντας)

Τη δεκαετία του 60 τα πολύχρωμα και ψυχεδελικά flyers έγιναν ένα δημοφιλές μέσο μαζικής διαφήμισης με χαμηλό κόστος. Γνωστές μπάντες διάλεξαν αυτό τον τρόπο για να
διαφημίσουν τη δουλειά τους..

(
The Rolling Stones, The Doors, Pink Floyd)

Τα ψυχεδελικά flyers ακολούθησαν τα αναρχικά φωτοαντίγραφα Βρετανικών Μπάντων όπως των Sex Pistols και των Buzzcocks. Στην Αμερική την ίδια περίοδο σχεδιάζονταν flyerάκια για τη δική τους hardcore punk μουσική σκηνή.. (The Ramones, The New York Dolls)

Απόλυτο φετίχ των designers της εποχής οι σκισμένες σελίδες, ένας χρωματικός τόνος, εικόνες από Martins μπότες και μοϊκάνους πανκ.

Η ηλεκτρονική μουσική γεννιέται και μαζί με αυτή τα flyers οδηγούνται σιγά- σιγά προς τη σημερινή τους (σχεδιαστικά) μορφή. Σουρεαλιστικά σχέδια, πολύ χρώμα, σχήματα, 3D, χορευτικές φιγούρες και ηλιοβασιλέματα..

Σήμερα τα flyerάκια βρίσκονται στην καλύτερη τους περίοδο.

Όποιος έχει να πει κάτι, να πουλήσει, να ζητήσει, να, να.... τυπώνει flyers.

Είναι ο πιο άμεσος και ο πιο φτηνός τρόπος να ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΣ!

Ο μέσος όρος ζωής ενός flyer είναι οι 2 μήνες (γι' αυτό οι πιτσαρίες και οι λοιποί deliverάδες έχουν γεμίσει τις εισόδους μας... & καλά κάνουν!)

Keep Flyering!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου